Kom igen nu!

Vad väntar ni på? Kika in här!
http://hannaevelinas.blogg.se/

Tog och gjorde en ny blogg

Kände att det var dags för förändring.
Så nu får ni ta och följa mig här istället ----> http://hannaevelinas.blogg.se/

Småfåglarna i träden


Vi klarade oss utan spya

Idag blev det ingen spya för Jänta. Det blev bara lite droger, men det gick bra! Efter att vi hade röntgat henne åkte vi upp på lillänge en sväng, en väldigt snabb sväng. Men jag hann få mig ett underställ.
Nu ska jag nog gå och kramas lite med Jänta, som fortfarande är jättetrött efter det lugnande som hon fick imorse.
-

If you knew, what would you do?


Hoppas på mindre kräk imorgon

Nu ska jag gå ut och lägga mig snart. Och jäklar om stormen kommer och tar mig, då ska jag ta han! Eller henne?
Ska in till stan imorgon också, för att höftledsröntga Jänta. Hoppas att vi inte behöver kräkas den här gången! Haha.
-
-
Jänta på julafton

Ni har väl inte blåst bort mina vänner?

Vilket väder, vilket väder! Imorse vaknade jag av att sängen vibrerade, mindre kul liksom. Har varit i staden med Anna idag och shoppat på rean, mycket trevligt! Det blev några tröjor :) Kom hem för ett tag sen, och då var det gott med middag, väldigt gott. Det är ju slitsamt att gå på rean!
-
-
När jag har ork ska ni få se lite bilder från min fina julafton :)

HalliHallå!

Igårkväll blev just en konstig myskväll. Vi åt middag och så här hemma sen skjutsade Henrik upp mig, Hampus och Rudi till Nordbuan (En stuga uppe i skogen), men där låg dom och sov.. Och på vägen upp körde vi fast, tippade och så ramlade jag av en gång, haha. Men överlevde gjorde vi ju iaf.
Överlevde natten gjorde vi också på något vis, men jag var branog rädd där ett tag. Trodde att stugan skulle lyfta!
Idag har jag ätit massa onödigt, mums. Sen tog jag och Hampus skidorna och for en sväng med Tea och Jänta. Det var roligt men livsfarligt.
Nu hoppas jag att det snart blir någon mat, om det inte blir strömavbrott igen..
-

Dagen efter dopparedagen

Hoppas att ni alla hade en fin julafton, det hade jag. Frukost, tomteletning, massa god mat och fina julklappar som tomten kom och delade ut. Kanske visar några klappar sen om ni har tur, hoho. Fick bland annat ett nytt objektiv till kameran tjiehoooo! Ett zoomobjektiv.
Nu blir det snart middag och mys. Så vi hörs sen! :)
-

God Jul På Er Finingar!


Åh, nu är det nära, så nära!

Nu är det nära alltså, känner mig som ett litet barn, heh. Jag och Hampus har bara legat och mys framför tvn ikväll och ätit lite julgodis. Men jag har knappt varit sugen på det sen vi bakade det? Inte likt mig, hah. Imorgon blir det frukost hos farmor och sen tomteletning :)
-
-
Från förra årets tomteletning, hoppas att vi hittar tomten i år också ;)

Jag kan inte annat än tycka om vintern


Lever i ett vinterland

Hej mina vänner!
Imorse klev jag upptidigt som tusan och kollade på julkalendern med mamma i sängen. Sen trotsade jag och Jänta regnet och tog oss en sparktur innan det blev ljust. Jag var tvungen att skynda mig så att inte grusbilen skulle hinna komma, haha.
Jag har också fått provköra Henriks skoter, som han är mer än nöjd över, hah. Och tagit en massa bilder har jag gjort, såklart :)
Nu ska jag ta tag i saker, för mamma tycker att jag är lat.
-

Äntligen är det jullov, så himla myspys!

Idag sjöng jag kanske världens fulaste körprov, jag kanske sjöng rätt, men fick ta i som en get på dom höga tonerna, hah. Sen var det konsert och sen var det liksom bara; God Jul, kramkram, Hejdå, TJIEHO.
Tog mitt isberg till bil hem och nu sitter jag här och tänkte gå och lägga mig. Det tänkte jag dock för en timme sen också, men ni vet hur det är, man fastnar liksom ibland.
Imorgon ska jag ta någon mysig julbild. Det är så fint ute nu, så man måste ju passa på :) Ska fixa den sista julklappen och träffa Stina också. Blir nog grejt det. Kanske ska jag försöka smita undan städningen också? Hehe..
-
-
Nej, nu går vi ut och lägger oss. Det är ju trots allt julkalendern imorgon ;)

Lej chey snyter sey

Blev hemma idag också. Sov ganska bra inatt, men nu hostar jag sådär äckligt som jag oftast gör när jag får hosta, man skulle kunna kalla det "spy-hosta". Svettas gör jag också, fast jag sitter här nästan naken, så jag skulle tippa på att jag har feber. Men man ska ju inte klaga..
Ska försöka göra klart en reflektion snart. Den är typ klar, men jag har ju sparat det svåraste till sist såklart!
-
-
Tea för någon vecka sedan. Vet inte riktigt vad jag hade för inställningar, men svart blev hon.

Hostjävel, snorjävel!

Engelskan gick kissochbajs, men nu är det gjort och går inte ändra på. Efter engelskan gick jag ner på stan med Kicki och tänkte ta bussen hem. Men det slutade med att jag och Hampus åt middag på Via Grande. Rethostan verkar ha bosatt sig i min hals, rätt otrevligt besök om ni frågar mig.
Nu ska jag och Hampus filmmysa med nybakta lussebullar, rätt godt. Kan bli lite glögg också kanske? Ma få si. Plugget finns ju kvar till en annan dag..

Bara fyra små dagar kvar nu, jag längtar.

Idag är jag hemma från skolan, ska dock släpa mig iväg på engelskan kvart över ett och be till Gud att snoret och hostan far dit pepparn växer för en stund. Anledningen till att jag måste gå på engelskan är att vi ska göra ett läsförståelseprov. Jag missade det förra och det är tydligen viktigt att man är med på dom här proven, för betyget. Jag är faktiskt nervös, för det brukar inte gå så bra för mig på läsförståelsen. Blir oftast jättestresad över att det är på tid och så kör det ihop sig i huvudet. Något körprov hade jag inte idag, det blev på torsdag istället, just so you know.
-
-
Matchar min röda näsa med en röd tröja idag, asnajs och juligt.

Den Andra Januari

Då går tåget, tåget ner mot Uppsala. Har fått en besökstid inför min operation som kommer bli av ganska snart. Om någon månad eller så. Ska bli grett sen när båda axlarna är opererade, man kommer ju som känna sig lite mer trygg. Även om det inte är någon garanti att dom kommer hålla för allting, men det gör ju inte ett par "vanliga" axlar heller?
-
-
Jag efter förra operationen, lite sliten och drogad kanske? Haha

VarförVarförVarförVarför?

Ordnade alla julklappar idag och ikväll, så nu är allt mer än grett, huskut grett! Längtar som en tok till julafton!
Allt är grett förutom att jag är sjuk! Varför skulle jag bli sjuk nu? Idag var jag ledig, så det gjorde ju inte så mycket. Men imorgon har jag engelskaprov och körprov som jag inte får missa! Körprovet lär ju låta branog fint med den här rösten också..
-
-
En snart ett år gammal bild på Mattis i Stinas ficka får ni se idag :)

Attjo Prosit!

Godmorgon på er! Idag tänkte jag tänkt kliva upp mycket tidigare och plugga. Meen, det orkade jag inte. Kunde verkligen inte sova igårkväll, det var nästan omöjligt! Nu sitter jag iaf och äter frukost och funderar över om jag ska gå ner på stan eller plugga först. Egentligen orkar jag inget av dem, men jag måste båda.. Vi får se hur jag gör! Ska iaf kolla på julkalendern det första jag gör :)
-

Och så var det fjärde ljuset tänt

Idag har vi bakat julgodis, i massor. Det var svettigt och tärde på tålamodet, men vi blev klara till slut och gott blev det :) Även mina mintkyssar som misslyckades sjuttioelva gånger, haha.
Till middag blev det hamburgare på Frasses, vilket var ganska smaklöst enligt mig, eftersom min näsa är full av jobbigt snor.
Sen gick jag på ICA och handlade ett överlevnadskitt inför kvällen. Proviva, apelsiner och halstabletter, toppen för en sjukling som mig :) Stannade hos Henrik i Ås på vägen in till stan och där bjöds det på glögg.
När jag kom till lägenheten plockade jag ihop lite och förpackade godiset i mina söta snögubbeburkar.
Nu sitter jag och gofikar. Macka med prickekorv och brieost, kan det finnas någon godare macka? Det är tveksamt. Dricker pepparmyntste också, det är grett mot förkylning det!
-
-
Där uppe ser ni några av mina misslyckade mintkyssar, haha. Det vart ju faktiskt några lyckade också, men jag tänkte att ni vill nog hellre se dom misslyckade ;)

En vecka kvar till julafton, tjieho!

Idag har jag varit på julmarknad, pysslat lite här hemma, varit och handlat och hämtat en julgran med ockelbon. Julgranshämtningen hade ju kunnat slut illa, för jag höll på att glömma bort att det inte fanns några bromsar när vi for ner över backarna, haha. Men det gick bra :)
Innan middagen bakade jag den fjärde satsen lussebullar för i år, jag vet inte var dom tar vägen på veckorna, men dom är då inte kvar iallafall. Vad tror du pappa?
Jag har också slagit in julklappar som vi ska ta med oss till Krokom ikväll. Jag och Henrik ska väl snart packa ihop och åka dit för lite mys. Och imorgon blir det godisbak :)
-
-
Älskar minusgrade, allt blir så fint!

Sankta Lucia, Sankta Lucia!


Goder Morgon

Imorse vaknade jag med täppt näsa och ond hals, ganska så okul var det, vill ju inte bli sjuk nu! Har precis kikat på julkalendern som är hur bra som helst, riktigt spännande ju, hah. Idag ska jag väl fixa med julklappar och försöka plugga lite innan jag ikväll åker till Krokom och sover där. Vi ska baka julgodis hos min kusin imorgon, hur mysigt som helst, och gott! heh.
-
-
Jag och FinTove på Lucia. Sk lägga upp resten av bilderna sen också :)

Jänta och Jag

Vi pluggar, retar katterna, eldar och kokar ägg. Vi kan inte förstå vad som är roligt med plastiga pipleksaker, snören man kan köra dragkamp med är ju mycket manligare. Vi längtar också till Julafton och ska snart titta på dagens avsnitt av julkalendern. Sen har vi det väldigt mysigt och skönt också, om ni inte förstod det.
-

Jag gör mitt bästa för att försöka plugga

Men någon klättrar upp och kräver uppmärksamhet. Mitt Lilla Hjärta.
-

Den fjortonde December hemma på Steinmyrudd'n

Denna förbaskade nervositet, att det inte ska släppa, inte ens litegrann!? Jag vet ju att jag kan så mycket mer än jag visar när jag uppträder. Jag blir så arg...
Men att komma hem till fyra glada hundar gör ju humöret genast mycket bättre. En katt som kryper in och fastnar i Skafferiet är ju också ganska så kul, heh.
Nu ska jag kika på vetenskapens värld, inför en uppsats jag ska skriva. Känns tungt, men snart är det jullov! :)
-

Långfrukost i mitt hjärta

Just nu sitter jag och äter långfrukost, vilket är hur gott och mysigt som helst. Hade ingen engelska nu på morgonen, och lektionerna på eftermiddagen tänkte jag faktiskt "skita i", eftersom jag ändå ska åka hem med Lotta när hon har slutat. Jag Lotta och Maria ska sjunga litegranna ikväll, kan bli spännade, eftersom vi inte har övat något än.. Men det ordnar sig alltid.
Ska försöka plugga lite snart, men först, julkalendern! :)
-

Äntligen är den underbara dagen över

Mina ögonlock är tyngre än någonsin, mina fötter värker något aldelles hemskt och halsen känns sådär mystisk. Ändå är jag så himla glad över att ha varit med på luciatågen, och ledsen över att jag inte kommer få vara med igen. På konsertdelen när vi körde "Wintersong" blev jag så sjukt glad när vi stod där framme och allt bara gick hur bra som helst, det är ju lycka det. Lycka är också att få stå bredvid Britta i Luciatåget. Trivsamt är det när Tobbe och Rebecka kommer hit och Lussefikar. Och Skönt kommer det bli att få gå och lägga sig ikväll, jätteskönt.
-
-
En bild från kvällen som Hampus tog.
Till er musikare; Ni var bäst!

Lusse Lelle Lusse Lelle

Hej på er! Idag har jag som skrivet varit i stora kyrkan och tränat Lucia. Ikväll har jag varit på skolan och övat införkonsertdelen, det slutade med att vi bara satt och fånade oss, men kul var det ju! Tror att det kommer gå fint imorgon jag. Och jag tror att det kommer bli hur kul som helst, även om vi ska vara i stora kyrkan 06.30 imorgon, mitt alarm är ställt på 04.15.. Det är ju bara att kliva upp det ;)
-

Luciaträning

Har blivit lite dålig på att blogga nu. Har börjat skriva på inlägg flera gånger, men har inte kommit på något spännande att skriva. Är liksom helt tom i huvudet. Har tusen saker att göra, men det blir inget gjort för jag vet inte var jag ska börja.
Idag är det stora kyrkan som gäller, hejle dan. Jobbigt men himla mycket skoj!
-
-
Ska inte vara i stora kyrkan förrän klockan tolv, så nu ska jag sätta mig och sticka lite, heh. Det är faktiskt avslappnande ;)

Hej mitt vinterland!

Fy vad underbart fint och bra med denna snö! :) Idag har jag bakat pepparkakor med Jesper, haft beök av kusin Stina som har varit i Kenya i nästan en månad och varit på julbord i Bydalen. Julbordet var hur gott som helst, så jag åt och drack, och sprack. Hehe, ne, men nästan.
-

Nu är det vinter på riktigt mina vänner

Imorse vaknade jag av Jäntas blöta pussar. Klev upp och fylldes av lycka när jag såg att det snöat massor och fortfarande snöade. Jag tog och skottade lite snö, innan jag gick in och åt frukost framför julkalendern. Jag tycker att julkalendern är riktigt bra i år, om man jämför med vad som varit de senaste åren.
-
-
Tog lite bilder när jag var ute imorse, det var så mysigt! Ha en fin dag allesammens!

Har du smört schian mä schinkost!?

Något jag och Kristina hade roligt åt igårkväll.
-

Längtar efter min nystädade julstuga!

Ikväll skulle jag ha varit på konsert och hjälpt till. Men efter middagen när jag bara skulle vila lite, råkade jag somna för mycket och vaknade en halvtimme efter att konserten hade börjat, bra gjort av mig, bra gjort. Börjar känna mig sjuk. Idag och ikväll har jag frusit och svettats om vartannat och nu har jag äckelont i huvudet. Går väl snart och lägger mig så att jag är pigg imorgon, för det är ett måste.
Då är det träning av Luciatåg i Stora kyrkan och på kvällen ska vi sjunga för att tjäna in pengar till klassen. Sen bär det av hem till min julstädade stuga, åh, jag längtar!
-

En promenad ner på Willys i snön

Åh, det är så mysigt nu när det har kommit snö, allt det dåliga känns lite bättre liksom. Efter middagen tog jag och Hampus tag i våra liv litegrann. Vi gick ut med soporna och försökte boka gymtider, men det fanns inte så många som passade, bara två faktiskt, varav en Hampus får utnyttja själv. Det var någon dum snubbe som hade bokat typ 75% av alla kvällar, rätt oskönt!! Nerå.
Sen gick vi ner på Willys, som vi inte kom in på igår, men det är en annan knasig historia. Vi köpte ett te-förråd till min mor och luciaglitter till mig, på tal om det är det snart Lucia. Jag förstår inte hur det kan komma som en överaskning varje år? Att man alltid ska få panik över att man inte kan låtarna och stämmorna..
Aja, nu ska jag plugga lite och sen mysa har jag bestämt.
-

Kortdag idag

Idag har varit en slapp dag. Hade gitarr och sen kollade vi på en konsert. Dock verkade det bara vara jag som hade kommit ihåg den, haha. På hälsan hade vi lite ansiktsmassage och sen fick vi gå hem och jobba. När jag kom hem fikade jag gofika med Hampus och Pär och nu vet jag inte vad jag ska göra. Hampus sitter vid datan och Pär sover.. Kanske ska gå ut? Fast jag borde plugga.. Ma få si.
-

Julstädning + Snö = Julstämning!

Igårkväll var det mys. Vi drack glögg och åt och spelade spel. Huskut trivsamt!
Idag har jag julstädat min stuga, så nu är det hur mysigt so helst där inne. Önskar att jag fick sova där inatt, men det går ju inte, för då ska jag sova i staaden. Har även ätit lite spännande kakor som mor har bakat och jobbat med mitt fotoalbum. Men tejpen tog slut, så då var det bara att avsluta, gick ut och tog lite bilder istället.
Nu ska jag snart åka till svärmor och äta tårta, och senare bär det av till stan.
-
-
Hundarna var också med och spelade, och åt, heh. Tramsa höll på att äta upp Fredriks lussebulle ;)

Polkacookies

150 g Mörk choklad
100 g Smör
1,5 dl Brunt farinsocker
1 ägg
2 dl vetemjöl
1,5 dl havregryn
1 tsk bakpulver
100 g krossade polkagrisar
ev några droppar pepparmintarom

1. Smält chokladen tillsammans med smöret i mikron eller i en kastrull på spisen med svag värme. Rör ner farinsockret.
2. Blanda i ägg, vetemjöl, havregryn och bakpulver och rör ihop till en tjock smet. Tillsätt eventuellt några droppar pepparmintarom om du vill ha extra mycket mintsmak på kakorna.
3. Krossa polkagrisarna och rör ner två tredjedelar av krosset i smeten.
4. Forma smeten till bollar, platta ut dem och lägg dem glest på bakpappersklädda plåtar. Kakorna flyter ut ganska mycket under gräddningen.
5. Strö över resten av polkagriskrosset. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 10-12 minuter.
-
-
Om man stoppar kakorna i en gullig burk sen, så känns dom lite extra goda! :)

Den Tredje December

Idag har jag mest bara varit händig här hemma. Gick ut i stormen och fixade granris till Joppes grav, för några veckor sedan gjorde jag ett "moss-hjärta" dit också. Sen har jag tänt ett ljus, det känns liksom bra att det lyser där, hos världens bästa Joppe.
Sen städade jag i hundgården  och bakade Polkagriscookies och lussebullar.
Ikväll kommer Maria, Fredrik och Hampus hit. Vi ska ha julmys med mina bakverk och glögg, nomnom.
-
-
Provsmakade precis lussebullarna med familjen, och dom verkade få godkänt :) Jag tror till och med att mor tyckte att jag är bättre än henne på att baka sånna, heh :]

Hemma hos de älskade fyra

Den första sätter sig i mitt knä som om att det är hennes plats och ingen annans, hon kollar surt på dom andra som också vill ha uppmärksamhet. Tramsa.
Den andra kollar på mig och skrattar med sitt största leende samtidigt som hon pussar mig i hela ansiktet. Tea.
Den tredje kollar bekymrat på mig och hoppar sen upp på kökssoffan och snusar mig i håret, biter mig i örat och lägger sig bredvid mig. Jänta.
Den fjärde kollar trött på mig och stänger sen ögonen för att sova. Dolly.

Klasskonserter

Idag har vi haft två klasskonserter, en på lunchen och en på kvällen. Jag failade på båda. Men att jag missade på introt på kvällen kan vi väl säga var ett skämt, nej, det var det ju inte.. Det var bara mina extremt dåliga nerver som spökade, igen.
Kom precis hem och mår ej så bra. Första delen av konserten gick jag runt med dunjacka, och andra delen svettades jag. Nu sitter jag med en hemsk huvudvärk och vill bara lägga mig ner och dö! Som alla gamla poeter. Hejdå!
-
-
En bild från kyrkan i söndags!

RSS 2.0