Hej på er!

Första skoldagen avklarad och lägenheten nästan färdigfixad. Så här långt känns det bra, var himla trött imorse men man vänjer sig väl! Efter skolan satt jag med Tove på en bänk, gick hem och städade, lagade mat, tog en promenad och landade sen i soffan. Nu sitter jag och försöker framkalla bilder, men det går sååå sakta! Och när jag väl blev klar en gång laggade allt ihop, så nu sitter jag och väntar igen.. Vill bara gå och sova.
-
-
Är väldigt inne på att färga håret lite mörkare igen. Skulle kännas grett nu till hösten. Men jag vet inte.. Vad tror ni?

Kungen


Jahapp, då fer ma!

Nu åker jag snart till stan med alla mina ljuslyktor och flyttar in hos Hampus, det blir nog bra!
-

Blandade känslor

Vart tog sommarlovet vägen? Det började nyss.. Men bra har det ju varit iaf, även om jag jobbat för det mesta, men man kan ju ha kul på jobbet också! Jag har varit i skogen en sväng idag, sen har jag packat resten av tiden typ, lite seg jag. Men det är ju lite grejer när man ska in i en ny lägenhet. Nu ska jag åka till Hampus och sova där, omysigt att sova ensam jue!
-
-
Jag är hur glad som helst över att få träffa mina söta vänner och klasskompisar igen. Men läxorna skulle man ju kunna skippa..

Vad vore livet utan pussar?


HalliHallå!

Vi hade det jättemys i stugan. Åt sen gomiddag där. Kött med nyplockade kantareller och fruktsallad till efterrätt. Sen satt vi uppe och pratade och spelade spel till klockan var typ tre. Förstår inte hur vi lyckades hålla oss vakna! Vi brukar alltid somna rätt tidigt när vi är där. Men inte den här gången.
-
Imorse fick jag ett sms om att det hade skjutits en björn här i trakten. Man ska väl inte glädjas över någons död, men då blev jag typ glad? Känns bra att ha en björn mindre, och att någon fick skjuta en här. Det händer ju inte så himla ofta.
-
Nu har jag och Hampus precis bakat klart frallor och snoddas. Blir gött till kvällsfika det! Fast vi hade tänkt ta med det till staden.. Meen, vi får väl se om det blir något kvar.
-
Hade inte med någon kamera till stugan, men här kommer bilder från i fredags! :)
-

Tog och klippte lugg jag

Frisören, stan, Kusiner, Krokom, lotter, vinster. Ja, några ord som kan sammanfatta dom två senaste dagarna. Ikväll åker vi till Lakatjänna och myser. Jag, Hampus, Tobbe och Rebecka. Hoppas inte björnen kommer och tar oss. Dom hade sett en där idag, buhu.
-
-
Syns kanske inte så bra på bilden, men det var den bästa jag hade ;)

Just so you know vad jag gör liksom

Nu har jag duschat, fikat och laddat upp fjällbilderna. Imorgon ska jag till staden och klippa mig, Tjieho! Sen ska jag ha mys på stan med Stina och Elina. Och senare på eftermiddagen kommer mamma in, då ska vi kolla på grejer till min fars kalas. Han fyller 50 i septemer, ojojoj!
-
-
Nu sitter Tramsa i mitt knä och säger att hon vill ut och sova. Så det är väl bäst då ;) Ska ju upp i tid imorgon!

Ut i naturen, hem, och ut igen!

Hej på er!
Har inte haft tid att skriva så mycket, är så upptagen och viktig med mina utflykter till fjäll och skog ;) Jag och Hampus åkte till Grimmnäs igårkväll och kom hem till middagen. OCh ikväll åkte jag och bror  ut med Tramsa. Har lagt upp bilder från Grimnäs i det här inlägget, resten kommer sen :)
-


Vi gick upp på Suljättens topp

Ja, det gjorde vi, och bilder tog vi! I massor.. När Stina sa att det bara var tre kilometer upp trodde jag att det skulle bli en enkel match att gå upp på toppen, men då visste jag inte att hela sträckan var en enda lång brant backe! Nästan iaf, det kändes riktigt tungt i benen! Men tillslut kom vi upp på toppen. Där fikade vi och försökte låtsas ha det skönt på en knölig sten. Vi tog en massa bilder och skrev något fyndigt på en lapp. Självklart skrattade vi massor också! Dagen avslutade vi med pizza till middag och sen gotta framför "Hur många lingon finns det i världen?". Bra film det.
-

Fikat är packat

Nu har jag precis ätit frukost. Ska packa ner fikat i ryggsäcken, gå ut med vovven och pumpa bildäck, sen är det bara och fara. Upp mot något fjäll där jag aldrig har varit förut (tror jag). Vädret verkar iaf bli väldigt fint, hoppas att det inte ändrar sig!
-
-
Ha en bra dag ni också! :)

Fjället imorgon

Ikväll bakade jag en kaka och tog en promenad, väldigt skönt var det! Har ju inte gått på evigheter kändes det som, fast jag gick med hunn igår, hm. Har precis duschat nu och ska fixa iordning lite saker tills imorgon. Då ska jag, Stina och Elina gå upp på Suljätten, lär ju bli triv!
-
-
Kameran följer med imorgon, så mer bilder blir det då :)

Baka baka liten kaka


Nu är det höst mina vänner

Idag tog jag och Joppe oss en tur upp i skogen för att kolla efter svamp, men den var lite för liten. Så då vandrade vi tillbaka igen. Jag gick och plockade hallon istället och värmde dom till glass, så sjukt gott! Sen har jag kollat på dokumentären om Utöya, sjuk gubbe som lyckades med det där!! Nu sitter jag med gitarren i famnen. Hörde en liten fågel viska i mitt öra att mamma kom hem med nybakt tunnbröd, kanske ska gå och ta sig en smakbit.. :)
-

Kollo, party och skogen

Ja, i fredags började kollo. Då var det spökrunda för hela slanten. På lördagen åkte vi och kollade på lite djur och sen åkte jag hem lite tidigare för att vara med på partyt hemma. Vi hade det lika trivsamt som sällskapet alltid brukar ha. Vi åt gott och lekte lite lekar. Idag är första dagen man får släppa hunn, så idag blev det skogen hejle dan. Släppte Tramsa och Dolly på dagen och ikväll gick jag med Jänta och pappa. Nu kollar jag på morden i midsommer och ska snart gå och lägga mig.
-
Här kommer bilder från dagarna tre :)
-
-
-

Stadstur

Det blev en tur till stan idag med Maria och Lotta. Jag införskaffade mig en skjorta och en tunika/klänning, blir nog grett att ha nu framöver :) Sen hängde jag på nord-lock i typ en timme, det var ju skoj det. När man bara kunde störa och inte behövde jobba, hehe. Nu har jag städat undan i "Rödkåken", för på Lördag kommer det folk hit. Vi ska ha beachparty, eller gardenparty eller vad vi kallar det nu för tiden. Har tvättat lite kollotröjor och lagat middag också. Pannkakor, ingen riktig mat det, lär väl snart vara hungrig igen, men då är det ju bara och äta mer då!
Nu ska jag bort till Arvesund, hörs nåt!
-
Tänkte ladda upp en bild på kläderna, men det gick ej, attans!

Dåligt blev bra

Idag var jag rätt less, hade inget att göra, ingen att göra något med och sådär. Men efter en tur i svampskogen med pappa och Tea kändes det bättre. Sen fick jag krama om min söta mormor också, det är aldrig fel! När jag kom hem väntade min nybakade kaka. Ja, dagen blev som bara bra till slut. Nu är mitt te snart uppdrucket och det är dags att gå och lägga sig. Ska antingen upp och plocka blåbär imorgon eller åka till staden. Ma får si!
Det här kan nog vara mitt favoritte, mumsmums. Så om ni inte druckit det, try it!

Hemmets kolarutor

Bakade en ny kaka idag, riktigt mumsig var den. Så här kommer receptet.
-
Recept: Hemmets kolarutor
-
100 gram mald sötmandel
150 gram smält smör
4 st ägg
3,5 dl socker
3,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 dl mjölk
Glasyr:
100 gram smör
0,5 msk vetemjöl
0,5 dl sirap
0,5 dl socker
2 dl vispgrädde
Garnering
1 dl hackad mandel
-

  1. 1. Vispa ägg och socker.
  2. 2. Tillsätt mald mandel, mjöl, bakpulver, smält smör, mjölk
  3. 3. Baka i smord och bröad långpanna 200 grader 12-15 min.
  4. 4. Blanda ing till glasyren i en kastrull och koka tills den tjocknar ca 10 min.
  5. 5. Bred på glasyren och strö över hackad mandel

Jänta var söt när hon låg och sov, ja

Men när hon väckte mig sjutusen gånger imorse, och inte gjorde något när jag gick ut, och helt plötsligt spydde inne i stugan, då var hon inte så söt.. Meen, man kan ju inte bli sur för det, hon mådde ju inge bra, men ändå, haha.
Idag har jag iaf varit med Maria och Henrik och gjort hemlisar. Jag såg blå himmel för en stund sedan, OMG! Har inte sett den på flera dagar ;) Så man kanske ska gå ut. Tänkte att min bror skulle följa mig ut i skogen och leta svamp, men han är ju rätt fast vid datan.. Får se.
-
-
En random bild på mig och Tramsa.

Someone like you

Sitter i köket nu och ske vel snärt gå å legg me.. Om je orsk! näerå. Ska ta med mig Jänta ut i stugan och tända några ljus och mysa, tänder inte ljusen av den anledningen.. Min lampa har gått sönder, men jag har inte bytt eftersom det oftast har varit ljust när jag lagt mig. Men nu börjar det ju bli lite höstigt och mörkt.
Nu är det några dagar mindre än ett år sedan vi åkte och tittade på Jänta, känns som att det var igår.. Tiden går så fort.
-
-
Branog söt hon var när vi hämtade henne! Fast hon är ganska söt nu också, när hon ligger här och sover ;)

Höstmys

Jag och Hampus trotsade vädret och gick ut och plockade lite hallon. Sen bakade vi ciabatta som smakade mums. När Hampus hade åkt hem plockade jag lite mer hallon, och blev dyngsur igen. Sen lagade jag mat och for på skjutbanan. Nu får jag iaf gå till skogen! Men jag ska väl dit något mer och skjuta bara för att :)
-
-
Hoppas att ni också har haft en bra dag, trots det hemska regnet!

Innesittarväder idag, igen

Hampus är här. Vi ska väl kanske sätta på en film eller göra något annat mys, tvivlar på att vi går ut. Skulle jag få lust skulle Hampus ändå vägra, haha.
Hoppas ni får en mysig dag! Puss

I hope

Vilket jevla veder.. Blir ju lej när man inte kan gå ut, eller kan och kan. Man är ju inte så sugen när det regnar och stormar. Ska ta och åka till Mörsil och hälsa på Stina om en stund med Henrik.
-
-
Sitter och äter vindruvor, så himlans gott!

Bullbakarvere

Igårkväll for jag till Arvesund och åt tårta hos Tobias, och idag har jag varit hos Maria och ätit tårta. Jag gav Maria en bil också, av plast och i en lite mindre storlek. Hade inte riktigt råd med en riktig! Haha. Vi fixade lite hemlisar till helgen också, kan inte avslöja vad, för jag vet att några kollobarn läser min blogg ;) Nu har jag precis bakat klart en sats med bullar, vädret var ju som gjort för att man skulle baka bullar idag. Så nu blir nog pappa glad, hoppas det.

Vart tar tiden vägen?

-
Tänk att Maria skulle bli tjugo år, det är ju ganska moget det. Själv är man fortfarande ganska liten.. Men folk tror ju att jag är äldre ändå ;) haha. Grattis Maria!

Det är bara bra helt enkelt

Kräftkalaset var trivsamt. Igår städade vi och sen åkte jag, Pär och Hampus till staden. På kvällen tog jag och Hampus med Joppe och Jänta upp till Lakatjänna och hade det myys. Vi grillade marsmallows tog det lugnt. Idag hamnade jag i bärskogen, inte mitt favoritställe.. Men mina fingrar blev blå, och det är ju coolt!
-
Kameran följde med till skogen :)
-
-
Nu ska jag gå och gräva ner min förkylning någonstans tror jag.. Blir så lej när det aldrig går över och går mer åt det sämre hållet än det bättre!

Idag limmade jag min sista bricka, för den här gången iaf

Men jag är inte så pigg och glad som jag borde. Har världens beslutsångest, täppt i näsan och ont i huvudet. Men nu skiter jag i det och åker och handlar kräftor. För ikväll ska vi äta det och umgås, och ha kul :)
Puss

Till Lina och Maria

De gröna tomaterna är mogna, den gröna är omogna. De gula tomaterna är också mogna, de kallas persikotomater, eh, tror jag. Dom är lite mer köttiga! De är odlade i växthuset, där är det varmt och ljust, det gillar dom. Det var allt jag kunde om detta, hoppas att ni är nöjda med informationen ;)
-
-
Sen ville kossan säga något om mobbningen.. Hahaa :)

Dagen före dagen

Jaha, då var det bara en dag kvar, härligt! Idag har jag läst fyra kapitel i en bok, joru, man hinner mycket på jobbet ;) Fick den segaste maskinen av alla, så istället för att stirra rakt ut i luften, eller störa Maria, så läste jag. Har tagit mig en tupplur och fotat lite.
-
-
Efter regn kommer solsken, och efter solsken kommer regn. Tydligt det.

Pangpang

Idag har jag jobbat, såklart. Sen sov jag en stund innan jag åkte på skjutbanan. Vi hade tjejkväll ikväll, inga gubbar på banan alltså. Det var riktigt trivsamt, fika hade vi också :) Nu ska jag gå och lägga mig, måste ju upp imoooorgon, eller typ i gryningen?
-
-
Tror att jag och Maria kommer vara älgarnas skräck i höst!

Och regnet det bara öser ner

-
Rätt skönt att sitta ute på altanen och spela och sjunga lite då :)

Första dagen på sista veckan

Idag var det jobb igen, men det här är sista veckan. Vi skyndade på tiden genom att rita fina teckningar och göra rebusar. Maria tyckte också att det var kul att kasta brickor på mig!? Och Lina hällde salt i mitt kaffe. Kände mig lite mobbad.. Men jag är stark! ;)
Nu vet jag inte om det händer så mycket. Elina är fortfarande här. Skulle ju va grett om vädret slutade kissa på sig..
-

Foto med Elina

Idag har mitt kusinbarn Elina varit här. Hon tycker precis som mig att det är väldigt kul att fota, vem gillar inte det? Iaf så kom vi på att vi skulle fota varandra på lite olika vis. Självklart tänkte vi visa er resultatet ;) Vi hade iaf väldigt roligt under tiden, vi är ju liksom inga mästerfotografer, så det vart lite bännut ibland. Bännut är föresten världens bästa ord!
-
-
Det var vad vi hade att bjuda på!

Fisketävling och kalas

Igår var jag på fisketävling, den var väl inte nå vidare värst rolig. Men lite skoj hade vi ju. På kvällen var det femtioårskalas, det var roligare det!
-
-
Två bilder från fisketävlingen. Kalasbilderna laddar jag kanske upp senare :)

Ändrade planer

Blev ingen stad eller krog. Vi sköt upp det till nästa helg, men då har man ju det roliga kvar! Det blev momma-besök, skjutbana och skogen istället, och lika bra funkade det för mig. Det är ju också värsta fredagsnöjet liksom! :)
-
-
Nu går vi ut i stugan och myser! <3

God morgon på er!

Nu har jag precis ätit frukost, tänkte ta mig en promenad, men himlen är ju hur grå som helst!?  Men det värsta som kan hända är väl att jag blir blöt, och hur farligt är det? Senare idag åker jag in till staden för att fira Anna. Vi ska kanske äta middag och sen gå på krogen, såklart. Meen, nu ska jag byta om och gå! burr..
-
-
Be happy!

En pära och lite tårta

tog mig iväg på en promenad imorse, tillslut. Sen kom Hampus och Pär och fikade. Efter det fikat åkte jag vidare till Anna och åt tårta, och sen for jag hem igen och åt middag. Äta bör man annars dör man! Dansen struntade jag i. Kände att det blev för mycket med tre kalas i rad så här efter yran-helgen, haha. Imorgon ska vi in på krogen med Anna och på Lördag är det 50-årskalas.
-
Blir lite mys med Hampus ikväll, billigare och nyttigare det, haha. Och så lite mysigt såklart :)
-
-
Fick smaka på en ny läsk idag också, spännande och gott smakade den.

Hundväckarklocka

Åhh, vaknade av att hundarna skällde hur mycket som helst imorse. Doris löper så Joppe är knäpp, och sen kom det någon konservator som satte igång dom andra. morr. Aja, är ju uppe nu iallafall! Har ätit frukost och nu ska jag ta mig en promenad. Sen blir det nog tårta hos Anna som fyller arton år idag, hur bra som helst! Och så blir det lite dans ikväll, grett.
-
-
Min dåliga cam blev jättedålig helt plötsligt?
-
Ne, nu ramlade det ner en blomma i min rumpa, kanske är ett tecken på att jag ska kliva upp härifrån och gå?
Ha en bra dag!

Undra vad som händer idag

Hej på er!
Idag har jag ätit god frukost och varit på loppis-rea, spännande va? Tog och införskaffade formar som man kan använda när man ska göra eget pepparkakshus, riktigt smart. Ska snart iväg och jobba, inte jättesugen på det direkt.. Men det kanske händer något spännande idag med? I förrgår blev det översvämning i en golvbrunn, så vi fick stå och skrapa vatten i en timme.. Och igår blev jag anfallen av blöta papperstussar. Kanske att det händer något spännande idag också?
Pusss

Yra i tre dagar

Skaffade mig en tredagarsbiljett för första gången i år, kände att jag var mogen, haha. Bodde hos Anna som var snäll och orkade med mig i tre nätter, väldigt trevligt tyckte jag. Fick träffa massor av saknade snälla kompisar och även någon osaknad och mindre snäll, men vad gör det? Hade det iaf riktigt kuligt och mysigt :)
-
Hade inte med mig någon kamera, men mobilbilder ska ni få!
-
-
Pusss

RSS 2.0