Polkacookies
150 g Mörk choklad
100 g Smör
1,5 dl Brunt farinsocker
1 ägg
2 dl vetemjöl
1,5 dl havregryn
1 tsk bakpulver
100 g krossade polkagrisar
ev några droppar pepparmintarom
1. Smält chokladen tillsammans med smöret i mikron eller i en kastrull på spisen med svag värme. Rör ner farinsockret.
2. Blanda i ägg, vetemjöl, havregryn och bakpulver och rör ihop till en tjock smet. Tillsätt eventuellt några droppar pepparmintarom om du vill ha extra mycket mintsmak på kakorna.
3. Krossa polkagrisarna och rör ner två tredjedelar av krosset i smeten.
4. Forma smeten till bollar, platta ut dem och lägg dem glest på bakpappersklädda plåtar. Kakorna flyter ut ganska mycket under gräddningen.
5. Strö över resten av polkagriskrosset. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 10-12 minuter.
-
-
Om man stoppar kakorna i en gullig burk sen, så känns dom lite extra goda! :)
Kommentarer
Trackback